Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać, dobrze osączyć. Cebulę obrać, posiekać. Bekon pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżeczki oleju, zeszklić cebulę. Następnie dodać bekon, podsmażyć, dodać kurki i smażyć razem ok. 5 min. - mieszać i odparować nadmiar wody, doprawić. Jajka wybić do dwóch miseczek, lekko roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Do każdej miseczki dodać po połowie mieszanki zieleniny (troszkę zostawić do przybrania). Wymieszać i jedną porcję wlać na rozgrzaną patelnię z rozpuszczoną połową masła + 1 łyżeczką oleju. Smażyć nie mieszając tylko przechylając patelnią i podważając boki omletu aby płynne jajko spływało pod spód. Kiedy wierzch omletu będzie prawie ścięty wyłożyć na niego połowę smażonych grzybów z cebulą i szynką. Zsunąć usmażony omlet na talerz lekko zaginając 1/3 do środka. Posypać pokruszonym serem i resztą zieleniny.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ciekawy pomysł
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda wspaniale:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    cudownie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    omlecika z kurkami jeszcze nie jadłam, ale jajecznica jest rewelacyjna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    mniam:) omlety......:) i jeszcze z kurkami...:) super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    to musi być pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    musi być wyjątkowy!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !