Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody, ostudzić. Owoce umyć, osuszyć. Banany obrać, pokroić w kostkę i od razu skropić sokiem cytrynowym żeby nie ściemniały. Z truskawek usunąć szypułki a owoce pokroić na ćwiartki, dodać do bananów. Posłodzić do smaku miodem. Zimną śmietankę ubić na sztywno. Cały czas ubijając wlewać zimną, ale płynną galaretkę, Na koniec dodać mascarpone i dokładnie wymieszać masę. Stężałą masę nakładałam na talerzyki dużą łyżką do lodów i polewałam odrobiną (kilka kropli) balsamico. Do tego sałatka z owoców posypaną świeżą miętą. Pycha!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !