Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z wiśniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dkg
wiśnie bez pestek 70 dkg
biały ser 30 dkg
jaja 3
masło 8 dkg
cukier 20 dkg
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z wiśniami

Z mąki, masła, 5 dkg cukru, 1 żółtka oraz starter skórki z cytryny wyrobić kruche ciasto. Włożyć je do tortownicy, po czym podnosząc boki- nakłuć gęsto widelcem. Upiec. Wiśnie oczyścić z pestek. Utrzeć 2 żółtka i 15 dkg cukru z twarogiem i cukrem wanilowym. Ubić pianę z 3 białek, domieszać ją do masy, 2/3 tej masy nałożyć na ciastom na to dać osączone wiśnie i dopiero resztę masy. Zapiec w średnio gorącym piekarniku, aż się lekko zrumieni. Zamiast wiśni mogą być inne owoce

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.03.2012 08:45
lubie taki
ronald88 22.08.2011 09:25
super
rakow2
rakow2 09.05.2011 16:07
gdzie zdjęcie?
gosia561 24.04.2011 03:31
smaczny
Krzysztof42 02.10.2010 10:01
torcikiem nigdy nie gardzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak