Sposób przygotowania

Śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym ubić mikserem następnie dodać rozpuszczoną w małej ilości wody (podgrzanej) żelatynę. Po dodaniu należy szybko to ubić mikserem. Dodać pokrojoną w kostkę dowolną różnokolorową galaretkę( rozpuszczoną w mniejszej ilość wody niż w przepisie tak aby była twarda). Po dodaniu galaretki wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Wcześniej upiec i przekroić biszkopt. lekko go nasączyć a następnie przełożyć masą śmietankową. Całość można polać polewą a jeśli górną warstwę też posmarujemy śmietaną to można ciasto można udekorować wiórkami czekolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !