Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z żółtego sera z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
masło 1/2 kostki
ziarenka smaku lub kucharek 1 łyżeczka
szczypior lub pietruszka
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z żółtego sera z pieczarkami

Gotujemy wodę i odstawiamy ją z ognia.Wkładamy do niej na 20 minut żółty ser.Przykrywamy pokrywką .Międzyczasie myjemy ,kroimy i podsmażamy pieczarki .Siekamy zieleninę .Siekamy drobno jajka.Wszystkie składniki ucieramy z masłem .Doprawiamy ziarenkami smaku .Ser wyjmujemy z wody i wałkujemy go na cienki placek .Smarujemy przygotowaną masą i zawijamy w rulon.Zawijamy w czystą ściereczkę lub folie aluminiową i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki .Przed podaniem kroimy na 1 cm plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.04.2013 19:43
Pycha, moje smaki :)
caralajna 02.04.2012 21:35
bardzo fajny przepis, nie jadłam takiej rolady
zdzislawa2 21.03.2012 11:46
super
olkaaa 25.02.2012 11:38
super
ben-ka 01.06.2011 08:33
też robię roladę tylko i innym nadzieniem - jest bardzo dekoracyjna:)
MAŁY 11.01.2011 16:09
ciekawe
Iwusia 12.09.2010 10:38
Pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak