Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe Giewont

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziarenka smaku
kotlety schabowe 4 plastry
oscypki 2 sztuki
masło 100 g
mąka 1 łyżeczka
olej do smażenia 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe Giewont

Schabowe cienko rozbijamy ,oprószamy ziarenkami smaku .Oscypki ścieramy na tarce o grubych oczkach .Masło łączymy z połową masła.Farsz dzielimy na cztery porcje ,kładziemy na płaty mięsa i zwijamy w rulony.Obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej.Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju .Podajemy w towarzystwie ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 04.04.2013 19:09
fajny przepis
olkaaa 30.01.2012 07:48
ciekawy przepis
manaika 01.01.2012 14:59
ciekawy pomysł
Gosia32
Gosia32 02.03.2011 07:33
super pomysł;]
Edyta38 15.01.2011 18:38
oj ciekawy przepis:) i dobry
Iwusia 12.09.2010 10:37
Bardzo spodobał mi się przepis będę musiała zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak