Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel jabłkowo-miętowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1,5 szkl naparu z mięty
4 łyżeczki cukru
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
pół szkl zimnej wody
jabłko winne 1-2 szt. (winne)

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel jabłkowo-miętowy

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwierćplasterki. Świeżo przygotowany jasnozielony napar ze świeżych (lub suszonych) listków mięty przecedzić do rondelka, wsypać cukier, dodać jabłka i gotować do miekkości. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić połową szkl zimnej wody, wymieszać, wlać zawiesinę do wrzącego naparu miętowego z jabłkami i zagotować. Można podawać posypane cukrem na zimno lub ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 19.05.2012 14:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak