Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane pikle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
papryka czerwona 2 szt
marchew 3 szt
cukinia 1 szt
fasola szparagowa 30 dkg
woda 3 szkl
miód 2 łyż
sól 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
ocet 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane pikle

marchew oczyścić i pokroić w plasterki. z Papryki ununąc gniazda i poszatkwoać w kostkę. Fasolę i cukinię obrac i pokroić w kawałki.Kalafior pozielić na różyczki. Włożyć do wrzatku i gotowac 5 min. wyjąc. Z cotu wody i miodu i przypraw zrobic zalewę. Warzywa włożyć do sloikaów. Gorącą zalewą zalac i pasteryzowac 15 min./

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 07.07.2011 08:12
ciekawy przepis
buksiak12 22.09.2010 14:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak