Sposób przygotowania

Śliwki opłukać, pokroić na połówki, wyciągnąć pestki. Z ziemniaków, mąki i jaja zarobić ciasto. Natychmiast urywać po kawałku(ciasto ziemniaczane bardzo szybko rzednie), nakładać śliwkę i zrobić knedla. Gotować w osolonej wodzie przez ok 3 min. po wypłynięciu. Podawać z masełkiem, cukrem i zrumienioną bułką tartą.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ja też bardzo je lubię robić i jeść:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    śliczne aż ślina leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ale mam ochotę! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wczoraj miałam na obiad, smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    smaczne knedle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne knedliki
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    najlepsze ze śliwkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !