Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany bakłażan

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 kg
czosnek 1,2 główki
sól 1,5 łyz
ocet 1 szkl
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany bakłażan

bakłażan ymyć oikroić na plastry wzdłuż, a potem w paski, użłożyć w misce, posypać 1 łyz soli i zostawic na noc. Odlac powstały sok. Ząbki czosnku pokroić w plastry pokroić na połowy. Zagotować ocet z solą włożyć bakłażan i gotowac ok 15 min. wyjąc łyżką cedzakowa. Układać bakłażany w słoikach posypać natką i czosnkiem, zalac lekko podgrzanym olejem. Zamknąc i przechwoywać w chłodnym miejscu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.07.2011 12:06
lubię bakłażany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak