Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRUTINA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5

Przepis i sposób przygotowania na: FRUTINA

Należy upiec biszkopt z 5 jaj i nasączyć.

I MASA

2 budynie cytrynowe
1 galaretka cytrynowa
1 cytryna
2 jajka
12 dag cukru
1 kostka masła śmietankowego

Do 1/2 l wody dodajemy sok z cytryny i cukier , gotujemy w tym budyń rozpuszczony w 1/2 szkl. wody. Po zdjęciu z ognia wsypać galaretkę, dobrze wymieszać i wystudzić. Masło utrzeć z 2 żółtkami i dodawać zimny budyń, na końcu dodać ubite na sztywno białka.

2. MASA

1/2 l śmietanki 30 %
3 \"śmietan-fix\" Dr.Oetker
1 łyżka cukru pudru
ubić na sztywno

PONCZ

sok z 1/2 cytryny
woda przegotowana
wódka

W ponczu moczyć 3 paczki herbatników.

Na nasączony biszkopt wyłożyć pierwszą masę na nią drugą masę - z bitej śmietany, na nią układać namoczone herbatniki . Na wierzchu polać białą polewą lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 14.11.2010 10:28
Ale smacznie wygląda
Karolcia12 08.10.2010 20:09
warte spróbowania
Emilia22 25.09.2010 10:05
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak