Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik wiejski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 45 dkg
miód 1 l
jaja 9

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik wiejski

Podgrzany miód ucierać do białości, wsypać mąkę i dalej ucierać- najmniej pół godziny. Wbić żółtka dodać drobno posiekaną skórkę z pomarańczy, dołączyć ubitą pianę z białek. Wlać ciasto na blachę i wstawić do gorącego pieca. Po wyjęciu pokroić na Kawałki podsuszyć w piecu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak