Sposób przygotowania

Mleko podgrzać, dodać cukier i drożdże, pozostawić . Mąkę przesiać, dodać jajka, olej, podrośnięte drożdże, proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto ( najlepiej w misce). Uzyskane ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować, wykrajać trójkąty, posmarować marmoladą lub serem, zwijać w formie rogalików. Przed upieczeniem można posmarować ,,rozkłóconym,, żółtkiem. Na blasze układać je luźno, gdyż podczas pieczenia zwiększają swoją objętość. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam,mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !