Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowo-galaretkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 2
cukier 30 dag
cukier waniliowy 2
margaryna 15 dag
łyżeczka proszku do pieczenia
mleko 1 litr
duże budynie śmietankowe 2
szklanka gestej smietany
galaretki owocowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo-galaretkowy

Z mąki, jajek, 15 dag cukru, opakowania cukru waniliowego, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wyłożyć nim blachę , łącznie z brzegami.Odstawić do lodówki, aby przechłodło. Ugotować budyń z 15 dag cukru i opakowaniem cukru waniliowego. Zdjąć go z ognia i dodać szklankę gęstej śmietany, szybko wymieszać , wylać na schłodzone ciasto. Piec około 50 minut. Na wierzch wystudzonego ciasta wylać galaretkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 06.06.2011 11:45
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak