Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta zapiekane szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 50 dkg
świeży szpinak 40 dkg
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
ząbek czosnku 1 szt
masła 2 łyż
olej 1 łyż
pieprz, sól
śmietana 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Feta zapiekane szpinakiem

cebule posiekać i zeszklić na oleju. Dodać posiekane pieczarki podsmazyć. Szpinak posiekać podgrzać na zoztopionym maśle. Dodac jajka, rozgnieciony czosnek sól pieprz, chwilę smażyć. Dodać śmietanę. Szpinak wymieszać z cebulą i grzybami. Nałożyc do żaroodpornego naczynia. Posypać pokrojonym serem i zapiekać 10 min. w 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak