Sposób przygotowania

Śmietankę zagotować, wrzucic do niej wanilię i żelatynę. Osobno ubić na gęsto żółtka z cukrem i łyżką zimnej śmietanki. Lać gorącą śmietankę na żółtka, po czym rozbić dobrze. postawić na gorącej blasze i ubijać nadal, aż para iść będzie. Wtedy wylewamy to z rondla żeby przestygło i dalej ubijamy do puki nie zgęstnieje. Wlać do pucharków i wstawić do lodówki

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pyszny deserek
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    no pewnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie podane ilu procentowa śmietana?
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobry deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smaczne słodkości
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetny krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dobry do tortów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !