Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko nasolić i pozostawić jak puści sok. Dokładnie odcisnąć kapustę, dodać mięso mielone, jajka, sól, pieprz, wegete, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, a gdyby się ciasto rozpadało dodać trochę bułki tartej. Formułować małe gołąbeczki, tak jak sznycelki, obtaczać w bułce tartej i smażyć pomalutku na małym ogniu na złoty kolor. Można podawać z sosem. Bardzo smaczne

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne ... ni to gołąbki bez zawijania, ni to mielone inaczej ... takie dwa w jednym. Ciekawa propozycja i niedroga.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !