Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z warzyw i wędlin

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone warzywa 300 g
sól 0,5 łyżeczki
Makaron kolanka 100 g
olej 4 łyżki
szynka gotowana 300 g
kiełbasa chuda 200 g
Pieprz biały mielony Prymat
rzodkiewki pokrojone w plasterki 1 pęczek
ocet winny 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z warzyw i wędlin

1. Warzywa dusić 10 min. w 4 łyżkach lekko osolonej wody.
2. Makaron ugotować z kilkoma kroplami oleju.
3. Do wywaru z duszenia warzyw dodać olej, ocet, ocet oraz pieprz.
4. Wędlinę pokroić w kostkę i wymieszać z warzywami i makaronem. Następnie wszystko wymieszać i sałatkę odstawić na 10 minut.
5. Rzodkiewki pokroić w plasterki do dodać do sałatki bezpośrednio przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 14.11.2010 11:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak