Sposób przygotowania

jaja sparzyć, oddzielić jajka od żółtek. Żelatynę rozpuścić w 0,5 l wody. Rozlać to na 3 części. Schłodzić. Przygotować masy. Kolor I: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Dodać pianę z 2 jaj i 1 część żelatyny. Kolor II: wszystko zrobić tak jak w kolorze I, dodać 3 łyżki kakao. Kolor III: śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny. Na spód małej blaszki wlać masę I i odczekać aż zgęstnieje. Następnie wyłożyć masę II i także odczekać. Powtórzyć to samo z masą III. Na sam wierzch nałożyć rozpuszczoną i stygnącą galaretkę. Udekorować i schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    DUŻ KALORI ALE MOŻE BYĆ DOBRE

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !