Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem poziomkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białka jaj 4
cukier 20 dkg
śmietanka 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
poziomki 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: krem poziomkowy

Poziomki przetrzeć przez sito, dodać do nich białka i cukier, po czym ubijać aż masa zgęstnieje. Osobno ubić na pianę pół litra gęstej słodkiej śmietanki. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej śmietanki, a gdy ostygnie troszke dodać do reszty śmietany. Wlać do masy poziomkowej, ubić wszystko razem i wlać do pucharków. Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 14.12.2011 17:40
musi być bardzo smaczny
Justyna Jussstiii 16.09.2011 06:24
super naprawdę polecam!
SyMiki 29.06.2011 16:34
muszę spróbować
rakow2
rakow2 09.05.2011 16:07
super
Ela15 18.03.2011 14:09
pychotka
Krzysztof42 01.10.2010 20:28
na poziomki zawsze mam smak
Katarzyna156 30.09.2010 11:19
Bardzo fajny :) mniam..
izoldaaa6 06.09.2010 09:45
mniam, szkoda że poziomki tak trudno dostać :(
SmakolykiJoanny 05.09.2010 08:39
poziomkowy o jakie smaczne
bietka 01.09.2010 13:08
Już mi ślinka cieknie:)
Ewa109 27.05.2010 08:18
super krem do ciasta, palce lizać też taki robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak