Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z papryką i tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti 125 g
zielona papryka (świeża) 2 szt
pomidory 2 szt
majonez 100 g
ketchup 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
jogurt naturalny 50 g
Szczypiorek cienki 2 łyżki
cukier,pieprz
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z papryką i tuńczykiem

1. Makaron gotować przez 10 minut z sola i olejem. Po odlaniu pokroić.
2. Zmieszać majonez z ketchupem, papryka jogurtem i cukrem. Posypać solą i pieprzem.
3. Rozdrobnić mięso tuńczyka i rozmieszać je z własnym sosem.
4. Pokroić strąki papryki na ćwiartki, usunąć pestki, opłukać i pokroić w paseczki.
5. Z pomidorów usunąć miąższ i pokroić na 8 części.
6. Zmieszać makaron, warzywa i tuńczyka. Polać sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak