Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowy ryżowy krąg

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 5 dkg
rozdrobiony szpinak 2 łyz
olej 1 łyz
sól
ryż dziki 20 dkg
ryż paraboliczny 20 dkg
ryż biały 20 (długoziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowy ryżowy krąg

ugotowac odzielnie ryz wg przpisów na opakwoaniach. Każdą porcje ryżu wymieszać z połową masła do białego ryzu dodać szpiank. Formę w kształcie wieńca wysmarowac olejem włożyć zielony ryż wyrównać i docisnąć następnie dziki ry. Formę wstawić na kilka minut na podgrzny wczesneij talerz podawac z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 08.07.2011 07:29
ciekawy przepis
monika154 01.07.2011 16:43
ekstra
Rique 11.05.2011 06:34
Szkoda, że zdjęcia nie ma, bo musi super wyglądać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak