Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso bez kości 60 dag
masło 6 dag
mąka 3 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
cebula 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe

Mięso pokroić na szerokie plastry. Każdy z nich pobić tłuczkiem na cienkie płaty. Cebulę drobno posiekać i zmieszać z masłem i tartą bułką na jednolitą masę. Dodać przyprawy. Przygotowaną masę wysmarować płaty mięsa, zwinąć je w ruloniki, posolić i obtoczyć w mące, spiąć wykałaczką. W dużym naczyniu rozgrzać tłuszcz i powoli je usmażyć, dodać wody i dusić pod przykryciem przez ponad godzinę. Pod koniec duszenia oprószyć mięso mąką, osolić, do sosu po duszeniu dodać wodę i mąkę, aby zagęścić sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 22.09.2010 00:45
smakowicie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak