Sposób przygotowania

Mięso pokroić na szerokie plastry. Każdy z nich pobić tłuczkiem na cienkie płaty. Cebulę drobno posiekać i zmieszać z masłem i tartą bułką na jednolitą masę. Dodać przyprawy. Przygotowaną masę wysmarować płaty mięsa, zwinąć je w ruloniki, posolić i obtoczyć w mące, spiąć wykałaczką. W dużym naczyniu rozgrzać tłuszcz i powoli je usmażyć, dodać wody i dusić pod przykryciem przez ponad godzinę. Pod koniec duszenia oprószyć mięso mąką, osolić, do sosu po duszeniu dodać wodę i mąkę, aby zagęścić sos.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowicie wyglada :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !