Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej 2 łyż
strąg paryki suszonek chili
czerwona paryka 1 szt
żóty ser 10 dkg
wędzona polędnwica wiperzowa 15 dkg
kukurydza 1,2 puszki
posiekana pietruszka 2 łyż
słodka paryka 1 łyżeczka
sos: majonez 6 łyz
kwaśna śmietana 1,2 szkl
kechup 3 łyz
ocet winny 2 lyz
sól, pieprz
fasola szparagowa 10 blanszowana
bulion 2 mięsny
ryż długoziarnisty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryzowa

cebule posiekac zeszklic oleju. wsypać dodac chili i dusić 25 min. Po 12 min. gotowania usunąć paryczkę. Ryż przełożyć do miski i ostudzić. Prykę czerwona oczyścić i pokroić w paski. POkroić ser, poędwice w fasolę wymieszać z ryzem , kukurydzę natkę słodką parykę. Skąłdniki sosu wymieszać polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak