Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe naleśniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 4 łyżki
cynamon 2 łyżki
imbir 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 torebka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
otręby pszenne 3 łyżki
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól szczypta
olej do smażenia
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe naleśniki

Z mąki, otrębów, mleka i jajek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe, dodajemy trochę oleju i smażymy nelśniki na patelni.
Jabłka obieramy, trzemy na tarce buraczanej, dodajemy cukier i 1 łyżkę cynamonu i smażymy na patelni.
Na naleśniki wykładamy farsz z duszonych jabłek, każdy naleśnik zawijamy i układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu układamy kawałeczki masła i osypujemy 1 łyżką cynamonu zmieszaną z 1 łyżeczką imbiru.
Zapiekamy w 180 stopniach k 30 minut.
Podajemy na gorąco- najlepiej smakują z gałką lodów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.12.2011 10:48
Super :)
banditka 17.09.2010 11:35
ladne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak