Sposób przygotowania

Z mąki, otrębów, mleka i jajek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe, dodajemy trochę oleju i smażymy nelśniki na patelni.
Jabłka obieramy, trzemy na tarce buraczanej, dodajemy cukier i 1 łyżkę cynamonu i smażymy na patelni.
Na naleśniki wykładamy farsz z duszonych jabłek, każdy naleśnik zawijamy i układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu układamy kawałeczki masła i osypujemy 1 łyżką cynamonu zmieszaną z 1 łyżeczką imbiru.
Zapiekamy w 180 stopniach k 30 minut.
Podajemy na gorąco- najlepiej smakują z gałką lodów

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !