Sposób przygotowania

1. Usunąć z liści szczawiu ogonki, szczaw dokładnie umyć.
2. Przygotować rondel z wrzącą wodą, włożyć do niego drobno pokrojony szczaw. Zagotować.
3. Zagotowany szczaw, odcedzić i przełożyć do słoików, na wierzch każdego słoiczka dać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
4. Słoiki zakręcić wstawić je do wody o takiej samej temperaturze jak wypełniający je szczaw. Pasteryzować 15 minut w temperaturze 80 st.C. Należy liczyć czas od chwili, kiedy woda jest bliska wrzenia. Do wrzenia jednak nie doprowadzać.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam zupę szczawiową. A takie pasteryzowanie daje możliwość cieszenia się nią przez cały rok :)
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !