Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z wieprzowiny z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
fasola czerwona 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
ryż 1 szklanka
woda 2 litry
natka kolendry
natka pietruszki
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
papryczka chili 1 sztuka
pomidory suszone z czosnkiem 1 opakowanie
papryka czerwona 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z wieprzowiny z ryżem

1. mięso kroimyw grubą kostkę przyprawiamy i obsmażamy na patelni z pokrojonym chili,
2. wrzucamy do garnka,
3. na tym samym tłuszcz podsmażamy pokrojoną w kostkę paprykę i cukinie, dodajemy do garnka,
4. do garnka wlewamy wodę, pomidory z kartonika, dodajemy ryż, wszystko gotujemy pod przykryciem 15 min,
5. następnie dodajemy fasolę, kukurydzę, przyprawiamy i gotujemy kolejne 15 min,
6. pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki i kolendrę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.02.2017 14:41
bardzo lubię takie mieszanki :)
Izabela/bella81 28.05.2011 20:36
fajne jedzonko:)
rosik93 16.04.2011 22:51
super
accee 18.02.2011 22:01
Smakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak