Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI FAMILIJNE PRZEPIS NA CIASTO

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 KG
olej 2 ŁYŻKI
jajko 1 SZT
sól
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI FAMILIJNE PRZEPIS NA CIASTO

MĄKĘ ROZROBIĆ Z GORĄCĄ WODĄ, DODAJĄĆ OLEJ. JAJKO ROZTRZEPAĆ W 1/2 SZKL CIEPŁEJ WODY, DODAĆ DO CIASTA. DOBRZE WYROBIĆ. gDYBY BYŁO ZA GĘSTE DODAĆ GORĄCEJ WODY. ROZWAŁKOWAĆ CIENKO. FARSZ WEDLE UZNANIA, JA GOTUJĘ PIEROGI OKOŁO 1 MINUTY. PO WYPŁYNIĘCIU NA POWIERZCHNIĘ GARNKA GOTUJĘ 10 SEKUND I WYJMUJE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 02.04.2012 10:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak