Sposób przygotowania

Z połowy maki, letniego mleka i drożdży przygotować zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Masło utrzeć na pianę, dodawać do niego po jednym żółtku, po łyżce cukru, ciągle ucierając. Następnie dodać drugą połowę mąki, szczyptę soli, rodzynki i skórkę z cytryny. Masę połączyć z zaczynem, wyrobić i zostawić do wyrośnięcia. Formę wysmarować masłem, ciasto lekko wyrobić, przełożyć do formy, wypełnić ją do połowy i ponownie odstawić ja do wyrośnięcia ciasta. Gdy ciasto wypełni całą formę wstawić do piekarnika, piec 45 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno jest pyszna :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o jaka ładna, tylko wyrzućmy te rodzynki ;p
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię z herbatą i mogą być rodzynki, bo lubię
  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wspaniale wyrosła i wygląda apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    sliczna babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    piekna baba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    lubię takie wypieki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !