Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do szarlotki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 kg
cukier 1-2 szklanki
Goździki całe Prymat 4 sztuki
cynamon 2-3 łyżki
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do szarlotki

Jabłka należy umyć, obrać ze skórki, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Tak przygotowane jabłka przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i smażyć jabłka na małym ogniu, do momentu, gdy będą miękkie. W międzyczasie dodać go jabłek goździki i cynamon. Gorące jabłka przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zakręcać. Jabłka można dodatkowo pasteryzować, ale nie jest to konieczne. Jeśli zdecydujemy się na pasteryzowanie jabłek, to powinno trwać ono około 4- 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.04.2013 23:37
bardzo smaczne
Katarzyna/kate1980 22.05.2012 21:50
pyszności
bercik1 25.05.2011 22:22
Moja mama robi takie same
pawel007 11.09.2010 07:52
na zimę do ciasta idealne.
alaaa 05.09.2010 19:27
fajne na zimę do szarlotki ,wypróbuję
linka1312 02.09.2010 22:54
sa pyszne
Iwusia 30.08.2010 18:43
też tak robię :))))
anja3107 30.08.2010 15:22
ciekawe
Margo1 30.08.2010 09:45
Tak samo robiłam
krzyniu1984 29.08.2010 23:06
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak