Sposób przygotowania

Jabłka należy umyć, obrać ze skórki, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Tak przygotowane jabłka przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i smażyć jabłka na małym ogniu, do momentu, gdy będą miękkie. W międzyczasie dodać go jabłek goździki i cynamon. Gorące jabłka przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zakręcać. Jabłka można dodatkowo pasteryzować, ale nie jest to konieczne. Jeśli zdecydujemy się na pasteryzowanie jabłek, to powinno trwać ono około 4- 5 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszne!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Tak samo robiłam
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    też tak robię :))))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    sa pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajne na zimę do szarlotki ,wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    na zimę do ciasta idealne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Moja mama robi takie same
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !