Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNICZEK PALCE LIZAĆ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier puder 1 szkl
budyń waniliowy 1 szt
cytryna 1 szt
masło 1/2 kostki
ciasto: mąka 3 szkl
żółtka jaj 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 kostka
sól do smaku
Masa serowa 1 kg
ser 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: SERNICZEK PALCE LIZAĆ

CIASTO:wszystkie składniki na ciasto wymieszać i wyrobić dokładnie. Podzielić na 2 części. Jedną część zamrozić na pół godziny, drugą wyłożyć blachę. MASA SEROWA: ser utrzeć z masłem, cukrem, żółtkami z 3 jaj, budyniem i sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie Osobno ubić pianę, dodać do masy i wymieszać.Wyłożyć masę na blachę. Teraz znowu ubić pianę z 5 białek na sztywno, dodać 2 łyżki cukru a na koniec 2 łyżki mąki ziemniaczanej, delikatnie wymieszać i pokryć pianą wierzch masy serowej, na sam wierzch posypać startym na tarce ciastem z zamrażalnika. Piec w temp: 200 stopni C przez około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.01.2012 23:25
świetny przepis
minka 05.09.2010 10:43
palce lizać
Agnieszka_B 30.08.2010 20:39
Wygląda wspaniale:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak