Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4
pieczarek 40 dag
żółtego sera 30 dag
plasterków szynki 8
pęczka natki pietruszki 1/2
sól, pieprz
masła 3 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka

Filety kroimy na cienkie płaty. Rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy i smażymy na maśle z odrobiną oliwy na złoto. Dodajemy pieczarki i dusimy, aż płyn odparuje. Studzimy. Do masy dodajemy posiekaną natkę pietruszki i starty ser, doprawiamy do smaku.
Na płaty mięsa wykładamy łyżkę farszu, przykrywamy plastrem szynki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią kuchenną. Roladki układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Układamy plastry sera i pieczemy 40 min w temp. 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak