Sposób przygotowania

Filety kroimy na cienkie płaty. Rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy i smażymy na maśle z odrobiną oliwy na złoto. Dodajemy pieczarki i dusimy, aż płyn odparuje. Studzimy. Do masy dodajemy posiekaną natkę pietruszki i starty ser, doprawiamy do smaku.
Na płaty mięsa wykładamy łyżkę farszu, przykrywamy plastrem szynki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią kuchenną. Roladki układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Układamy plastry sera i pieczemy 40 min w temp. 180 st C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !