Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
margaryna 4 łyżki
mąka 4 dag
śmietana 2 łyżki
mleko 1/2 litr
wywar mięsny 0,5 litra
sól i pieprz
natka p[ietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki pokroic w plastry, tłuszcz roztopic w granku, podsmażyc na nim pieczarki, oprószyc maką i dalej smażyc. Następnie zalac mlekiem i wywarewm. Dodac sól, pieprz i posypac pietruszką, dodać śmietanę i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jarek4 16.10.2010 17:20
dobre
matii6 16.10.2010 14:11
uwielbiam pieczarkową robię bardzo podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak