Sposób przygotowania

Awokado umyć, osuszyć, przekroić na połowy i usunąć pestki. Wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem i skropić sokiem z cytryny, dobrze wymieszać. Pieczarki oczyścić, drobno poszatkować, skropić resztą soku z cytryny i udusić na 2 łyżkach tłuszczu. Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać. Pomidory odcedzić z zalewy i rozgnieść widelcem. Śmietanę zmiksować z awokado, połową grzybów, dwoma całymi jajkami i 2 żółtkami oraz pomidorami. Dodać resztę grzybów, zieleninę, czosnek i doprawić do smaku. Pozostałe białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą awokadowo-grzybową. Masę przełożyć do natłuszczonej formy keksowej, przykryć dokładnie płatkiem folii aluminiowej i ustawić w większej formie napełnionej wodą. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na 60 minut.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Na pewno smaczne do spróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zaciekawiło mnie bardzo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !