Sposób przygotowania

z podanych skladników zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na trzy równe części.Każda wykładamy na blachę i pieczemy na złoty kolor.
Jablka obieramy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.Dusimy w garnku pod przykryciem okolo 15 minut.Wsypujemy dwie galaretki i dokladnie mieszamy.połowęm masy wykładamy na placek,przykrywamy drugim plackiem,na niego wykładamy resztę masy.Przykrywamy trzecim plackiem i przykrywamy ściereczką.Ciasto najlepsze jest następnego dnia,kiedy zmięknie i przesiaknie nadzieniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    na przełożenie ciasta: 1 kg jabłek i dwa opakowania galaretki cytrynowej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !