Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 3/4 szklanki
żółtko jajek 1 sztuka
musztarda 0,5 - 1 łyżki
sól, cukier do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez

Olej musi mieć temp. pokojową. Żółtko dokładnie oddzielić od białka, wrzucić do miski i wymieszać go z musztardą. Wlewać po trochu olej (po 2-3 łyżki za każdym razem), cały czas ucierając. Jak majonez będzie gęsty, dodać do smaku sól, cukier i sok z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.01.2012 13:40
robię podobny
Margo1 31.08.2010 09:42
Dokładnie taki sam robiłam
RenataZ-et 30.08.2010 10:29
Przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak