Sposób przygotowania

Królika podzielić na porcje,lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem, zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać liście laurowe i angielskie ziele. Na patelni zrumienić pokrojoną cebulę i dodać do mięsa, wszystko razem dusić około 1 godziny. W między czasie na margarynie zrobić zasmażkę z mąki i margaryny. Gdy mięso będzie miękkie, dodać zasmażkę i zagotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Królika jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Coś dla mojego męża:):)uwielbia królika:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !