Sposób przygotowania

Dymkę umyć i pokroić. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w cząstki. Wątróbki umyć w zimnej wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. Masło mocno rozgrzać na patelni. Podsmażyć kawałki wątróbek, od czasu do czasu je odwracając (ok. 10 minut). Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek umyć, oderwać listki. Kawałki jabłek i dymki dodać do wątróbek, podsmażyć razem. Zalać sokiem jabłkowym, gotować 5 minut. Wątróbki posypać majerankiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo często tak przygotowuje wątróbki, jest pyszna!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !