Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
jabłka 2 sztuki
wątróbki drobiowe 75 dkg
masło 2 łyżki
majeranek 1 pęczek
sól, pieprz do smaku
natka i majeranek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Dymkę umyć i pokroić. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w cząstki. Wątróbki umyć w zimnej wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. Masło mocno rozgrzać na patelni. Podsmażyć kawałki wątróbek, od czasu do czasu je odwracając (ok. 10 minut). Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek umyć, oderwać listki. Kawałki jabłek i dymki dodać do wątróbek, podsmażyć razem. Zalać sokiem jabłkowym, gotować 5 minut. Wątróbki posypać majerankiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 07.09.2011 10:05
pycha
RenataZ-et 30.08.2010 10:29
Bardzo często tak przygotowuje wątróbki, jest pyszna!!
MAŁGORZATA108 29.08.2010 21:00
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak