Sposób przygotowania

Ryby wypatroszyć, oskrobać i dobrze umyć. Skropić je sokiem wyciśniętym z limonki. Czosnek obrać i posiekać. 3/4 płatków migdałowych utrzeć z 3/4 masła, posiekanym czosnkiem( 1 ząbkiem), świeżo zmielonym pieprzem i solą. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni, pstrągi wysmarować w środku masłem wypełnić pozostałymi migdałami i czosnkiem. Ryby zawijać w plasterki świeżego boczku, a następnie w folię aluminiową. Piec około 30- 40 minut.
Pstrągi przygotowane w ten sposób podawać polane rozpuszczonym masłem z migdałami i ćwiartką limonki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    doskonałe
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    najlepsze są migdały
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny smak ryby
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie ryby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !