Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś po sztokholmsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 20 dkg
zielona sałata 1 główka
masło 2-3 łyżki
gęsta śmietana 1/2 szklanki
cebula czerwona 1 sztuka
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
bułka czerstwa 6 plastrów
kawior czarny 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś po sztokholmsku

Sałatę umyć i osuszyć, pokroić w paseczki. Łososia również pokroić w paseczki. Cebulę drobno posiekać. Bułkę pokroić w plasterki, obrumienić na maśle. Ciepłe grzanki układać na talerzykach, posypać sałatą, posiekaną cebulą wymieszaną ze śmietaną i paseczkami łososia. Na wierzchu ułożyć odrobinę kawioru. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.09.2010 23:32
Lubie potrawy z łososiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak