Sposób przygotowania

Paprykę dokładnie umyć, osuszyć ściereczką i usunąć ogonki oraz gniazda nasienne. Ułożyć na ruszcie i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut - skórka powinna nieco ściemnieć. Upieczone gorące papryki zanurzyć na chwilę w lodowatej wodzie i szybko obrać ze skórki. Pokroić na paseczki i przełożyć do salaterki. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Oliwę ubić z sokiem z cytryny, doprawić do smaku i wymieszać z czosnkiem. Polać papryki i dokładnie wymieszać, pozostawić na 10 minut. Przybrać oliwkami i podawać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Proste i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawy pomysł na paprykę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !