Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek 10-minutowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
parówki 15 dkg
masło 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka
posiekana zielenina 1 garść
sól, ostra papryka w proszku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek 10-minutowy

Cebulę drobniutko posiekać i zeszklić na tłuszczu. Dodać groszek razem z zalewą, doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z niewielką ilością ciepłej wody. Parówki pokroić na plasterki i wrzucić do groszku, dusić na małym ogniu. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z z 1-2 łyżkami zimnej wody i dusić na maleńkim ogniu, dopóki sos nie zgęstnieje. Doprawić do smaku i obficie posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 19.05.2012 22:48
oooooooooooooooo
marzencia2007 28.09.2010 15:50
fany przepis
marzencia2007 28.09.2010 15:50
fany przepis
RenataZ-et 27.09.2010 12:48
Nigdy czegoś takiego nie jadłam, aż muszę spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak