Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe grzybowo-warzywne.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 2 szkl
jajek 6 szt
drożdży 2,5 dag
soli duża szczypta
pokrojonych,ugotowanych w osolonym wrzątku i ostudzonych grzybów 1 szklanka
czerwonej papryki 1/4 szt
żółtej papryki 1/4 szt
olej do smażenia
ew. keczup do polania
pieprz kolorowy mielony do smaku
cukinia 5 (ze skórką)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe grzybowo-warzywne.

Drożdże pokruszyć, wbić jajka, posolić, opieprzyć, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę warzywa i grzyby, wymieszać, odstawić na kilka minut. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Podawać polane keczupem z warzywami np. ogórkiem małosolnym lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 31.01.2012 19:01
swietny pomysl!
maciek7 15.01.2012 17:36
super
Magdalena/26Mooi 17.09.2011 17:39
smaczne :)
Mati13 01.08.2011 21:02
pyszne
iknkirke 18.01.2011 07:49
pycha
eli_555 14.11.2010 23:10
pycha
misia53 31.08.2010 12:43
Do mojej księgi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak