Sposób przygotowania

Kabaczka myjemy, a następnie obieramy. Kroimy na 3 lub 4 części w zależności od wielkości kabaczka. Z każdej części wyciągamy środek, ale tak by zrobić \" kubełek \" który będziemy nadziewać. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienia i kroimy w kostkę. Cebule drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę siekamy. Ryż gotujemy. Mięso mielone przysmażamy i dodajemy cebulkę, lekko rumienimy. Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, pietruszkę, ser żółty oraz paprykę. Dodajemy również pozostałości kabaczka pokrojonego w kosteczkę. Doprawiamy do smaku. Wszytko mieszamy dokładnie. Przygotowujemy blaszkę na którą wylewamy troszkę oleju. Gotowym farszem faszerujemy \"kubeczki\" kabaczka i zapiekamy ok 20 min. w temp. 180\'C. Po tym czasie polewamy kabaczka sosem przygotowanym ze śmietany połączonej z jajkiem. Zapiekamy ok 5-10min. Gotowe podajemy. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ale smakołyki przyrządzasz, aż chce się jeść.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    jakie to apetyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    pychota
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    apetycznie wyglądają
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pychota:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    borys

    zgadzam sie pychota
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm.. super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Zimny

    wygląda apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    mniam kabaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Przepyszny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Muszę takiego kiedyś spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !