Sposób przygotowania

Wodę posolić i zagotować ją z koperkiem. Na wrzątek wrzucać oczyszczone raki i gotować je około 15 minut. Odsączyć na sitku, usunąć z nich przewód pokarmowy. W garnku lub woku stopić masło, włożyć na nie raki w całości, skropić odrobiną wywaru z raków. Posolić do smaku i dusić przez 5- 8 minut. Na koniec posypać bułką tartą, potrząsnąć rondlem lub wokiem, po zgęstnieniu sosu wlać do niego delikatnie śmietanę miesząjac miotełką( żeby śmietana się nie zwazyła) i posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    jak ja dawno jadłam raki:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    u nas w rakowie raków brak
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    niezłe ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    nigdy nie jadłem raków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !