Sposób przygotowania

Z 1/2 kostki margaryny, z mąki, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtek i 1 łyżeczki proszku do pieczenia wyrobić kruche ciasto.
Mak sparzyć i zmielić. 4 żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, olejek i bakalie. Z 4 białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą makową.
Ser zmielić, margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać po 1 żółtku (w sumie dodać ich 8), ser, budyń i proszek do pieczenia. Z pozostałych białek ubić pianę i wmieszać w masę serową.
Na blachę wyłożyć kruche ciasto, masę makową, połowę masy serowej, pierniczki, pozostała masa serowa.
Piec w temperaturze 200 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ładnie wygląda
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pychota:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !