Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z piernikami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 1/2 kostka
cukier puder 1/2 szklanka
mąka 1 1/2 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak 30 dag
jajko 12 sztuk
cukier puder 20 dag
olejek migdałowy
ser 1 kg
cukier 30 dag
budyń śmietankowy 1 opakowanie
bakalie
pierniczki nadziewane w czekoladzie dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z piernikami

Z 1/2 kostki margaryny, z mąki, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtek i 1 łyżeczki proszku do pieczenia wyrobić kruche ciasto.
Mak sparzyć i zmielić. 4 żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, olejek i bakalie. Z 4 białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą makową.
Ser zmielić, margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać po 1 żółtku (w sumie dodać ich 8), ser, budyń i proszek do pieczenia. Z pozostałych białek ubić pianę i wmieszać w masę serową.
Na blachę wyłożyć kruche ciasto, masę makową, połowę masy serowej, pierniczki, pozostała masa serowa.
Piec w temperaturze 200 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 10.08.2011 08:41
mniam
Agnieszka_B 30.08.2010 20:41
Pychota:)
Misiek1 29.08.2010 20:58
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak